söndag 5 juli 2009

I väntan på litet hus....

Man brukar säga ibland att ju mer plats som finns desto mer saker samlar man på sig? Hos oss finns dock inte platsen trots att vi hamstrar på massor av prylar... Efter att nöjt ha gjort en glassig ritning på ett fint garage i vinkel har vi nu sänkt nivån till att istället ha en fristående friggebod på tomten... Nåja, vad är ett vitputsat garage på 50 kvadrat med groventré när det finns färdiga småhus på hela 15 kvadratmeter!

Den ultimata platsen finns redan, vår trädgårds "högsamlar-plats"! Här har ALLTID legat en hög av något slag, var det inte matjord eller täckbark så var det grus eller sten.... Fyndigt placerat vid uppfarten så att det är det första man ser när man kommer hem till oss...

Men man kan inte bara ställa dit ett hus hur som helst, inte på vår tomt i alla fall. Vi har som sagt välsignats med en sluttningstomt och vi har inga plana ytor alls... Vi har konstaterat att vi faktiskt inte kan spela vare sig kubb, krocket eller boule!
Här måste grävas med maskin....och jag kan passa på att informera er om att i anläggningsbranchen råder ingen kris. Om du skyndar dig kanske det finns en grävare tillgänglig lagom till mars när kälen går ur marken :( Vi hade tur som bor i ett område med många nybyggen, så vi gjorde helt enkelt en fuling och snodde en grävgubbe från grannen i 3 timmar!

Äntligen utgrävd och bärlager pålagt, nu ska det finjusteras lite bara! Mur ska byggas, marksten ska läggas och till slut ska äntligen huset på plats!

Efter att ha räknat på virke och alla verktyg vi måste köpa för att ens kunna bygga så lutar det åt att bli en färdig byggsats på kampanjpris. Jag har letat och letat efter ett passande förråd, men alla jag hittar är knuttimrade, har liggande panel eller ser allmänt klena ut...Det här är det enda som varit värd sitt pris, men då är DÖRREN för liten?! Så några justeringar får det bli, för här ska klämmas in 5 cyklar och en moped, gräsklippare, redskap och allehanda bråte...
Fortsättning följer förhoppningsvis detta år, projekten här har en tendens att dra ut på tiden...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar